Έκθεση της  ΚΑΤΙΑΝΝΑΣ ΞΑΝΘΑΚΗ

ΣΚΙΕΣ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ

Δημητσάνα Αρκαδίας

10 -31 Οκτωβρίου 2015

 Τo «Κάτω από το ρολόι» Art Café σε συνεργασία με το χώρο πολιτισμού Artscape Athens, συνεχίζει την πολιτιστική του δράση στη Δημητσάνα Αρκαδίας, παρουσιάζοντας τις σύγχρονες καλλιτεχνικές και εικαστικές τάσεις. Η χειμερινή περίοδος ξεκινά με την έκθεση  έργων κολάζ της Κατιάννας Ξανθάκη με τον τίτλο «Σκιές και Χρώματα». 

 

Σκιές και Χρώματα

Η  Κατιάννα Ξανθάκη παρουσιάζει τη νέα σειρά των έργων της, σχολιάζοντας με το προσωπικό της ύφος τα ίχνη που αφήνουν τα γεγονότα στον σύγχρονο κόσμο. Μέσα από την περιπλάνηση της στον αστικό ιστό, η collagista αιχμαλωτίζει τις σκιές της καθημερινότητας και επεμβαίνει σε αυτές, έχοντάς τις ως σημείο αναφοράς. Με τα χρώματα και την τεχνική της μετατρέπει τις σκιές σε έργα, από τα οποία ξεπροβάλλει η αισθητική της πολυπλοκότητας και η δυναμική της διαδραστικής αντίληψης του χώρου που μας περιβάλλει.

 

Λίγα λόγια για την εικαστικό

Η Κατιάννα Ξανθάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε  στην Αθήνα του ΄70, στην περιοχή του Μουσείου. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Από το 2012 που ολοκλήρωσε την  επαγγελματική της πορεία στρέφει το ενδιαφέρον της στην τέχνη και ειδικότερα στο κολάζ. Μαθαίνει τις τεχνικές του, παρακολουθώντας για 2 χρόνια μαθήματα σε καλλιτεχνικά εργαστήρια και εκφράζεται πια μέσα από αυτό  συνδυάζοντας το προοδευτικά και με την τέχνη της φωτογραφίας. Έχει  λάβει μέρος σε 2 ομαδικές εκθέσεις, ενώ αυτή είναι η πρώτη ατομική της έκθεση.